Leesclub: Het achtste leven (voor Brilka)

Blikvanger
do 28 mrt ’24 19:30 - 21:00
do 28 mrt ’24
19:30 - 21:00

De theaterbewerking van Nino Haratischwili’s beroemde roman ‘Het achtste leven (voor Brilka)’ is van 4 t/m 6 april te zien in Stadsschouwburg Nijmegen. Samen met leescluborganisatie Senia organiseren we in aanloop naar de voorstelling een verdiepende leesclub over het monumentale familie-epos.

de leesclub 

Toneelbewerkingen van bekende boeken staan ieder theaterseizoen op de planken, maar pas sinds kort organiseren we leesclubs om samen in een verhaal te duiken en de verschillen tussen boek en toneelbewerking te ontdekken. Tijdens deze leesclub gaan deelnemers met elkaar in gesprek over roman ‘Het achtste leven’, aan de hand van een leeswijzer met achtergrondinformatie en discussievragen. De leesclub is hiermee een mooie voorbereiding op het toneelstuk. Ook als je het boek niet (helemaal) gelezen hebt ben je van harte welkom! De leesclub wordt begeleid door Liliane Waanders. Zij is (literair) journalist, programmamaker en hoofdredacteur van de Boekenkrant.

De leeswijzer download je via deze link

 

over Senia 

Liefhebbers van lezen komen samen bij Senia. Om verdiepende gesprekken te voeren met elkaar, persoonlijk en op de inhoud. Over literatuur, geschiedenis of kunst. Over cultuur in de breedste zin van het woord. Want we kunnen allemaal hetzelfde boek lezen, maar de betekenis is voor iedereen anders. Vind jouw club! Kijk op www.senia.nl  

Onderdeel van