In Memoriam Dries van Agt

georganiseerd door The Rights Forum
di 5 mrt ’24 14:00 - 15:55
di 5 mrt ’24
14:00 - 15:55
  • di 5 mrt ’24
    14:00 - 15:55
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze

The Rights Forum organiseert op 5 maart in Nijmegen een bijeenkomst ter nagedachtenis van Dries van Agt. Tijdens een informeel samenzijn wordt de markante persoon Van Agt herdacht, zijn politiek-maatschappelijke betekenis, en met name zijn niet-aflatende inzet voor het Palestijnse volk.

Van Agt stierf op 5 februari, samen en hand in hand met zijn geliefde echtgenote Eugenie Van Agt-Krekelberg. Beiden waren 93 jaar oud. The Rights Forum publiceerde op haar website een uitgebreid In Memoriam met de mogelijkheid een condoleanceregister te tekenen.

Van Agts lange en veelkleurige levensloop weerspiegelt zich in een uiterst diverse schare vrienden, collega’s en bewonderaars van alle leeftijden. Tijdens de bijeenkomst wil The Rights Forum daaraan recht doen.  De organisatie streeft naar een warm samenzijn waarop iedereen welkom is, maar streeft niet naar een politieke manifestatie.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.15 uur: Ontvangst
14.00 uur: Aanvang zaalprogramma
15.30 uur: Einde zaalprogramma
15:30–17.00 uur: Informeel samenzijn in de foyers

Als locatie is gekozen voor Van Agts woonplaats Nijmegen. The Rights Forum ontvangt u graag in het schitterende Concertgebouw De Vereeniging. Het bezoek aan het In Memoriam is gratis, maar u moet wel een ticket bestellen. Dit kan via de button 'in winkelwagentje', bovenaan deze pagina. 
Tijdens de bijeenkomst is er  gelegenheid om een bijdrage te doneren aan Van Agts grote project, de door hem met veel passie opgerichte stichting The Rights Forum.