foto: Sander van den Berg

The Songwriters Club

met Sem Jansen (van de Leif de Leeuw Band) als afsluiter!
wo 8 mei ’24 20:00
wo 8 mei ’24
20:00
  • wo 8 mei ’24
    20:00
    Stadsschouwburg toneel-op-toneel

De eerste editie van The Songwriters Club is een feit! Een nieuw platform, plek en manier om in theaters door heel Nederland talent te (her)ontdekken. Iedere avond kent een andere line-up van drie singer-songwriters, en dus altijd een unieke voorstelling. 

Kwaliteit en authenticiteit staan hoog in het vaandel bij The Songwriters Club. Daarom treden er artiesten op die hun eerste single op de radio hebben, artiesten die veel voor anderen schrijven of artiesten die nieuwe nummers op een laagdrempelige manier aan het publiek willen laten horen. Dat belooft een mooie verassende avond! 

over de songwriters:

 
Sem Jansen & Leif de Leeuw: Buiten dat Sem en Leif al meer dan tien jaar in de Leif de Leeuw Band spelen, spelen ze ook al jaren als duo. Tijdens de pandemie werd de vraag naar kleinere optredens in een akoestische duo bezetting steeds groter. Tijdens deze shows ontwikkelden ze een eigen duo sound met invloeden uit Americana, country en folk muziek. De reacties waren zo goed dat Sem en Leif besloten om een album op te nemen. Ze besloten om alles zelf te doen en hebben de opnames in de woonkamer van Sem gedaan. Dit heeft geresulteerd in een avontuurlijk, spannend en dynamisch album. De songs zijn een mix van verhalende eigen liedjes, authentieke country classics en een greep uit hun favoriete songs of all time. Sem zingt en speelt mandoline en gitaar. Leif speelt bij deze shows gitaar, mandoline, pedal steel en lap steel. Ze nemen hun mooiste vintage instrumenten mee om de muziek zo puur en mooi mogelijk te brengen. 

Stephanie Struijk: Stephanie Struijk reist al meer dan 15  jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters. Eerst als Stevie Ann - toen ze nog Engelstalig zong - en inmiddels alweer een aantal jaar onder haar eigen naam. Haar liedjes zouden fragmenten uit haar dagboek kunnen zijn. Eerlijk en herkenbaar zingt ze over de liefde en het moeten loslaten daarvan. En over sterk zijn en kiezen voor jezelf. Kleine liedjes over grote gevoelens.  

Mercy John: Mercy John heeft een indrukwekkende muzikale reis achter de rug. Hij stond op grote festivals, toerde met bekende artiesten zoals JW Roy en Danny Vera en schreef samen met laatstgenoemde de hit Roller Coaster. Zijn albums oogstten lof voor zijn meesterlijke songwriting. Afgelopen najaar kwam zijn derde album ‘Nights On Fire’ uit en ging hij met zijn band op tour door Nederland. Deze avond speelt Mercy John echter klein en intiem.